Lego

A Lego mindig is az életem része volt, és valamiért a szenvedélyem sosem szűnt meg iránta. Pár éve pedig nem csak élvezőjeként, hanem részben tervezőként is elkezdtem saját készleteket alkotni. Különösen olyanokat, amelyeket a Hivatalos Lego csoport valamiért nem akar kiadni. Nagy lelkesedéssel és szenvedéllyel tervezek szinte bármit, ami tetszik, (technic nem ide sorolandó) és remélem, hogy a jövőben egy sikeres Ideas készlettel állok majd elő.

Az Osztrák Flachauban található Flachauerhof 1:1-es Lego modelljét a szálloda tulajdonosának készítettem megrendelésre. A modell 1946 elemből áll, és hűen reprodukálja a szállodát, a belső tér nem került kidolgozásra, de a szálloda előtt néhány parkoló autó és egy Pistonbully is helyet kapott. A tervezés kb. 1 hétig tartott, az építés pedig nagyjából egy hosszú délutánt vett igénybe.

A Bratlalm, egy szintén Osztrák, Wenigzell-ben található népszerű étteremnek a modellje.

Az alkotás során még egy drón segítségemre volt, így még precízebben figyelhettem meg az épületet. A modell 1667 elemből készült, és pontosan egy 32×32-es elemet használ alapként. A készletet az étteremben állították ki

Az egyik nap az Aliexpress nevű oldalon böngészgettem, és valami érdekesre lettem figyelmes.

Egy általam tervezett Lego modellt több eladó is árult a weboldalon. Soha nem gondoltam volna, hogy egy nap a munkám egy darabja az Aliexpressen fog landolni. Bár némileg megtisztelő, hogy 19 évesen eljutottam odáig, hogy Kínában elkezdték gyártani a saját termékemet. Legalább egy kis kreditet adhattak volna…..

A Lew MXA valószínűleg csak a magyarok számára érdekes, mivel ez Budapest egyik legikonikusabb tömegközlekedési járműve. A modellt a valódi modell pontos másolataként építettem meg, ezért a valóságban nem kivitelezhető, csak virtuálisan létezik. Egyes elemek ugyanis nem állnak rendelkezésre a kívánt színben. Mindenesetre jó móka volt megépíteni és eljátszani a gondolattal, hogy milyen is lehetne egy Lego Hév.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük